Menu:

Vanliga frågor om stubbfräsning


Hur mycket kostar det? Kontakta oss för prisuppgift. Vårt minimipris är 500:- exkl moms. Våra vanligaste uppdrag åt privatpersoner ligger på mellan 1000:- och 3500:- exkl moms. För den sistnämnda summan får du mycket gjort i din trädgård, t ex flertalet medelstora "normalstubbar" (ca 50-60 cm av exempelvis björk). En enstaka större stubbe av t ex ek, bok eller liknanade kostar ca 1500:- exkl moms inom Växjö. Notera att allt detta endast är exempel. Vi vill helst prissätta från fall till fall, med hänsyn tagen till antalet stubbar, eventuella andra uppdrag i närheten eller "på vägen", eventuella reskostader etc. Fasta paketpriser är alltid bäst!

Tar ni ut någon startavgift? Nej, vi tar inte ut någon start- eller s k etableringsavgift. Vi debiterar bara för det faktiska arbete vi utför, d v s inga dolda avgifter. Ibland tar vi ut milersättning (50:- exkl moms per mil, för bil och släp tillsammans), men helst och oftast planerar vi in flera uppdrag i samma geografiska område så att våra resekostnader täcks. Detta håller kostnaderna nere för våra kunder och sparar tid för oss.

Kan man få ROT- eller RUT-avdrag för stubbfräsning eller trädfällning? Ja, fr o m 1 augusti 2016 är både stubbfräsning och trädfällning berättigat för RUT-avdrag. RUT-avdraget är 50 % av arbetskostnaden.

Skickar ni faktura? Ja, det gör vi. Vi hanterar inte kontanter.

Hur djupt fräser ni? Normalfräsning i t ex en gräsmatta är ca 10-15 cm under omgivande marknivå. Maskinens maximala fräsdjup är 35 cm.

Blir det djupa spår i gräsmattan? Nej, det blir det inte. Våra maskiner är avsedd för trädgårdar och för att göra så lite åverkan som det är möjligt. Vår Bandit-maskin väger ca 800 kg och har fyra rejäla hjul med dubbelmontage på framhjulen. Således blir marktrycket per hjul inte så stort. Visst syns det att man kört, men det blir normalt inga bestående skador.

Vad har ni för maskin? Kan ni ta er in i vår trädgård? Vi använder oss av Vermeer SC252 och Bandit 2550. Bredden är endast ca 90 cm och vi kan ta oss fram även där det ser nästan omöjlig ut. Det är väldigt sällan vi måste tacka nej till ett jobb för att det inte går att komma fram till stubben med maskinen. Klicka gärna på "Om maskinen" i menyn här till vänster för mer information.

Vad blir det kvar när ni fräst? Hur ser det ut? Där stubben varit, bildas en grop. Vid sidan om denna blir det en hög med flis blandat med jord. Se vårt Bildgalleri, så får ni en uppfattning om hur det kan se ut.

Tar ni hand om fliset? Nej, det gör vi normalt inte, men det händer. Det är inte så ofta det efterfrågas av våra kunder. Om du vill att vi ska hjälpa till med efterarbetet, hör då av dej. Vanligtvis har vi ingen praktisk möjlighet att ta med oss fliset när vi är ute på en fräsrunda.

Ska jag åka till tippen med fliset? Det är i många fall inte nödvändigt. Använd det istället i trädgården, för t ex jordförbättring eller för att täcka mot ogräs. Hela syftet med stubbfräsning är att det ska vara smidigt på alla sätt och minimalt med efterarbete. Vid fräsning av riktigt stora stubbar bildas det dock mycket flis, som i många fall behöver köras bort.

Vad ska jag fylla igen gropen med? Det beror lite på vad du ska göra där stubben stått. Om du ska så gräs så kan du grunda gropen med jordblandat flis och sedan toppa upp med matjord.

Gör ni andra trädgårdsjobb också? Nej, vi ägnar oss bara åt stubbfräsning och i viss mån trädfällning. Övriga trädgårds- eller anläggningsrelaterade uppdrag överlåter vi med glädje till någon av våra mycket kompetenta samarbetspartners.

Telefon: 070 -772 70 29

E-post: peter@kronstubb.se